Etixx-Quick.Step speelt Marcel Kittel en Tony Martin uit in Driedaagse De Panne-Koksijde

Tony Martin vorige week tijdens de E3 Harelbeke. © BELGA
Redactie KW

Etixx-Quick.Step rekent met snelle man Marcel Kittel en hardrijder Tony Martin op succes in de jubileumeditie van de Driedaagse De Panne-Koksijde, die dinsdag start.

“Wij hebben een zeer sterke ploeg. Vanaf dag één zullen we er wel moeten staan. Er staan dan elf hellingen op het programma, met tweemaal de Muur van Geraardsbergen en enkele pittige kasseizones”, stelt ploegleider Rik Van Slijcke. “De moeilijkheidsgraad van de openingsrit en de weersverwachting die niet veel goeds voorspelt, zullen ervoor zorgen dat slechts een selecte groep zal sprinten voor de ritzege in Zottegem. Woensdag verwacht ik een sprintersfestival. En dan vertel ik geen geheim dat we daarin Marcel Kittel willen uitspelen. Ook in de voormiddagetappe van donderdag kan hij zich nog eens moeien in een wellicht nieuwe massaspurt. De individuele tijdrit in de straten van De Panne is iets voor Tony Martin. Hij zal daarin gaan voor de dagzege.”

Naast de Duitsers Kittel en Martin bestaat de selectie uit Iljo Keisse en Guillaume Van Keirsbulck, de Italianen Davide Martinelli en Fabio Sabatini, de Argentijn Maximiliano Richeze en de Pool Lukasz Wisniowski.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier