Etixx-Quick Step onttroont BMC in ploegentijdrit

09/10/16 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:14

Etixx-Quick Step heeft in het Qatarese Doha de wereldtitel ploegentijdrit bij de mannen veroverd. De Belgische ploeg, met Vermote en Lampaert, pakte zo haar derde wereldtitel.

Etixx-Quick Step onttroont BMC in ploegentijdrit

Vermote en Lampaert zorgden samen met hun teamgenoten voor een eerste Etixx-Quick Step-triomf in het snikhete Doha. © BELGA

Het Belgische team van Patrick Lefevere, met als speerpunt de Duitse 'Panzerwagen' Tony Martin en daarnaast Bob Jungels, Marcel Kittel, Niki Terpstra, en de West-Vlamingen Julien Vermote en Yves Lampaert, werkte de veertig kilometer in het snikhete Doha af in 42:32.39, goed voor een gemiddelde van 56,426 km/u, en was zo elf seconden sneller dan het Amerikaanse BMC, de tweevoudige titelverdediger. Het brons was voor het Australische Orica-BikeExchange. Veranda's Willems eindigde op een knappe tiende plaats, als eerste niet-WorldTourploeg.

Voor Etixx-Quick Step was het na 2012 (Valkenburg) en 2013 (Firenze) de derde wereldtitel in de ploegentijdrit bij de mannen. In 2014 (Ponferrada) en 2015 (Richmond) ging BMC telkens met het goud aan de haal.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!