Emotionele Keukeleire: “Krijg kippenvel van het werk van mijn ploegmaats”

© BELGA
Redactie KW

Met de zeven bonificatieseconden die hij sprokkelde tijdens de ‘Gouden Kilometer’ heeft de 28-jarige Jens Keukeleire de Baloise Belgium Tour naar zijn hand kunnen zetten.

De West-Vlaming kwam in de laatste drie kilometer nog ten val, maar verloor hierdoor geen tijd en mocht zo definitief de rode leiderstrui in ontvangst te nemen. In het algemeen klassement telt hij 6 seconden voor op Rémi Cavagna.

“Ik kan niet geloven wat mijn ploegmakkers hier allemaal voor mij gedaan hebben”, stak Keukeleire van wal. “Onvoorstelbaar. Bij elke uitval was er wel altijd iemand van onze nationale ploeg die reageerde. Ik krijg er zelfs nog kippenvel van. Uiteindelijk slaagden enkele renners erin even voor ons uit te rijden maar zij kregen nooit veel voorsprong. Wij hebben dan het gat dichtgereden en zo konden we ons opmaken voor de ‘Gouden Kilometer’, die uitstekend verliep.”

Emotionele Keukeleire:
© BELGA

“Door het vuur”

“Daarna ontstond een kopgroep met onder meer Cavagna en mezelf”, vervolgde Keukeleire. “Hierop reageerden mijn teamgenoten ook gepast en zo mochten we ons opmaken voor een massasprint. Ik kwam dan nog ten val maar gelukkig was dat binnen de laatste drie kilometer, zodat ik geen tijd verloor. Het was heel speciaal om deze wedstrijd met de nationale ploeg te rijden. Normaal gezien zijn we elkaars concurrenten maar vandaag gingen we voor het vuur door elkaar. Een meer dan leuke ervaring.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier