Eli Iserbyt zal regenboogtrui ook volgend jaar tonen bij beloften

De kersverse wereldkampioen rijdt zijn vierde en laatste jaar nog zeker in de beloftencategorie. © BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt zal zijn trui ook volgend seizoen nog vaak showen bij de beloften. De kersverse wereldkampioen rijdt zijn vierde en laatste jaar nog zeker in de beloftencategorie. “Ik wil die trui tonen”, verklaarde hij, “al zal ik net zoals het voorbije seizoen ook wedstrijden bij de elite rijden.”

“Het voorbije seizoen was het zo’n beetje 50/50”, aldus Iserbyt na afloop op de persconferentie van de wereldkampioen, “20 bij de profs, 20 bij de beloften. Indien ik hier geen wereldkampioen was geworden, zou ik volgend jaar wellicht meer wedstrijden rijden bij de profs, maar nu wil ik toch die trui tonen aan het publiek. Het is publicitair ook interessant voor mijn team Marlux-Bingoal. Bovendien heb ik begrepen dat Tom Pidcock (zijn grote rivaal) veel meer wedstrijden zal rijden volgend jaar. Ik denk dat het een goede zaak is en we elkaar sterker maken. Het is nog te vroeg om volgend seizoen al voluit op de profs te mikken.”

Meteen goed vertrokken

Pidcock stelde teleur en werd pas vijftiende. Had Iserbyt verwacht dat hij zo gemakkelijk die tweede regenboogtrui zou pakken? “Neen, ik had een iets spannender verloop verwacht, maar goed. Het is niet dat ik die regenboogtrui cadeau heb gekregen. Tom had wellicht een offday, ik wist ook dat ik op dit parcours meer in het voordeel ben dan hem. Als ik hem ergens kon verslaan, was het hier. Ik weeg 55 à 56 kilogram, dat is hier zeker een plus op dit zware parcours. Het verschil met de vorige titel (in Heusden-Zolder) is dat ik toen een slechte start kende. Pas in de laatste twee rondes kwam ik in de wedstrijd, nu was ik meteen goed vetrokken en reed ik echt mijn eigen wedstrijd, tot het einde. Niet foutloos, maar dat was ook moeilijk op dit parcours.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier