Eli Iserbyt wint zijn derde van het seizoen in Ruddervoorde

Eli Iserbyt © GINO COGHE
Tom Vandenbussche

Daags na zijn bronzen medaille op het Europees kampioenschap in Huijbergen heeft Eli Iserbyt uit Bavikhove de cross voor beloften in Ruddervoorde op zijn naam geschreven.

De eerstejaarsbelofte van Telenet-Fidea ging na een spannende tweestrijd ploegmaat en kersvers Europees kampioen Quinten Hermans vooraf. Iserbyt verstevigt ook zijn leiderspositie in de Superprestige. Quinten Hermans gooide er meteen de beuk in. Joris Nieuwenhuis en Iserbyt gingen gretig op zijn invitatie in. Even later viel de Nederlander terug en nam Iserbyt het heft in handen. Na een spannend duel trok hij uiteindelijk ook aan het kortste eind. “Quinten en ik waren aan elkaar gewaagd. Ik kon even een gaatje slaan, maar door een foutje in de zandbak kwam hij weer terug. Maar uiteindelijk kon ik toch nog wegrijden. Ik ben zelf ook verrast dat het zo goed gaat als eerstejaars. Neen, dit had ik ook niet verwacht.”

Nicolas Cleppe uit Ingelmunster werd na een inhaalrace nog knap 9de, middenin het internationaal gestoffeerde deelnemersveld. “Eerst waren er kettingproblemen en daarna ook miserie met mijn rem. Ik moest vanuit 25ste positie terugkomen. Ik ben tevreden, want kom van ver terug. Het EK bracht niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar ik voel dat ik in topconditie top vijf moet kunnen halen.”

Berne Vankeirsbulck uit Harelbeke was een tevreden man met zijn 14de stek. “Er werd enorm hard gereden. Het niveau lag hier duidelijk erg hoog, maar ik kan met een goed gevoel terugkijken. Ik startte goed en kon standhouden. De komende maanden hoop ik nog enkele toptienplaatsen in de grote crossen te bemachtigen. Komende week cross ik in Stene en Asper-Gavere.”

Thomas Joseph uit Kemmel ten slotte werd 17de. Hij was enkele weken out door mycoplasma en was in Ruddervoorde aan zijn tweede cross na zijn ziekte toe. “In Marle ging het al behoorlijk goed en nu kon ik mijn tempo al wat langer aanhouden. Maar die hevige snokken waren er te veel aan. Zo’n Iserbyt of een Hermans, die rijden ook top tien tussen de profs, hé.”

(TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier