Eli Iserbyt wint Wereldbeker beloften

© BELGA
Redactie KW

Quinten Hermans heeft bij de beloften de slotmanche van de Wereldbeker veldrijden op zijn palmares gebracht. De renner van Telenet-Fidea toonde zich in Hoogerheide oppermachtig en soleerde naar de zege. Ploegmaat Eli Iserbyt werd tweede, de Fransman Clément Russo vervolledigde het podium. De eindzege in de Wereldbeker gaat naar Iserbyt.

Hermans maakte al meteen zijn intenties duidelijk in Hoogerheide en nam de koppositie voor zijn rekening in de eerste ronde. Aanvankelijk moest hij nog Daan Hoeyberghs en Clément Russo in zijn spoor dulden, maar algauw was hij op het lastige parcours, vettig door de regen, alleen op pad. De Europese kampioen maakte er een lange solo van.

Eli Iserbyt wint Wereldbeker beloften
© BELGA

Achter hem keerde Iserbyt na een slechte start terug naar voren en reed hij in de achtervolging samen met Clément Russo. Het duo kwam evenwel niet dichter en Iserbyt had een taaie klant aan de Fransman in de strijd om de tweede plaats. Pas toen Russo ten val kwam op het eind van de voorlaatste ronde, slaagde de West-Vlaming en leider in de Wereldbeker erin weg te rijden van de Fransman naar de tweede plaats. Een en twee dus voor Telenet-Fidea en de Wereldbeker voor Iserbyt in zijn eerste jaar als belofte.

Voor Quinten Hermans is het zijn zevende overwinning van het seizoen, zijn eerste in een Wereldbeker. Hij eindigt op een tweede plaats in het klassement van de Wereldbeker, op 35 punten van Iserbyt. De Nederlander Joris Nieuwenhuis is derde met 170 punten.

(Belga – foto’s Belga)