Eli Iserbyt wint GP Mario De Clercq bij de beloften

© BELGA
Redactie KW

De 19-jarige Eli Iserbyt heeft zondag de GP Mario De Clercq bij de beloften gewonnen. De Bavikhovenaar haalde het voor de Nederlander Jens Dekker. Derde werd Yannick Peeters. Iserbyt is meteen ook de eerste leider in de stand van de DVV Verzekeringen Trofee.

Van bij de start nam Eli Iserbyt de wedstrijd in handen. Hij zette al in de eerste ronde de rest op achterstand. De Nederlander Hans Dekker probeerde in zijn eentje de kloof naar voor te overbruggen maar Iserbyt bleek nu eenmaal te sterk. De ex-wereldkampioen mocht zich zelfs nog een slipper veroorloven, zijn leiderspositie kwam nooit in gevaar. Iserbyt haalde het dan ook autoritair van Jens Dekker.

Eli Iserbyt wint GP Mario De Clercq bij de beloften
© BELGA

“Ik kon mijn eigen tempo rijden maar echt versnellen zat er niet in”, gaf Eli Iserbyt mee. “Deze GP Mario De Clercq wordt verreden over een technisch lastig parcours dus op enkele van die stroken moest ik mijn slag slaan. Dat gebeurde ook. Het maakte mij niet uit met hoeveel voorsprong ik hier won vandaag, was dat nu tien seconden of meer dan één minuut. Ik ben niet diep gegaan. Ik moet bij de beloften vooral tegen mezelf koersen. Dat merkte ik bij mijn eerste wedstrijd in dit regelmatigheidscriterium dit seizoen”, verduidelijkte Eli Iserbyt.

Eli Iserbyt wint GP Mario De Clercq bij de beloften
© BELGA

(Belga – foto’s Belga)

Top 10:

1. Eli Iserbyt in 49:34

2. Jens Dekker (Ned) op 0:13

3. Yannick Peeters 0:51

4. Johan Jacobs (Zwi) 1:25

5. Thomas Joseph 1:37

6. Stijn Caluwe 1:54

7. Pieter-Jan Vliegen 2:00

8. Maik van der Heijden (Ned) 2:12

9. Toon Vandebosch 2:21

10. Sieben Wouters (Ned) 2:27