Eli Iserbyt tweede in Valkenburg in zijn eerste wereldbekercross bij de beloften

© Foto Belga
Redactie KW

Gioele Bertolini heeft de wedstrijd bij de beloften in Valkenburg op zijn naam geschreven. De Italiaan haalde het voor eerstejaarsbelofte Eli Iserbyt (Young Telenet-Fidea Cycling Team) en de Fransman Clement Russo.

Bertolini nam meteen het heft in handen. De Italiaan reed van start tot finish voorop. “Ik heb een achtergrond als mountainbiker (hij is wereldkampioen mountainbiken cross country bij de junioren, red). De technische afdalingen liggen me”, aldus Bertolini. “Ik hoorde dat ik een voorsprong van twintig seconden had op Eli. Ik heb geprobeerd de wedstrijd te controleren en dat is gelukt.”

Iserbyt: “Kon goed uit de voeten op dit technisch parcours”

Achter Bertolini probeerde Eli Iserbyt uit Bavikhove de kloof te dichten. “Ik moest op de derde rij starten”, vertelt de West-Vlaming. “De eerste halve ronde zat alles op een lint. Opschuiven was dus moeilijk. Maar op dit technische parcours kan ik goed uit de voeten. Ik reed naar de tweede plek, kwam even op adem en kon dan alleen jacht maken op de leider. Nu goed, ik begrijp dat Bertolini uit het mountainbike komt en dan is het geen toeval dat hij op dit parcours ook goed uit de voeten kan.”

In zijn eerste jaar bij de beloften maakt Yserbyt wel al meteen indruk. Hij won vorige week nog overtuigend in Ronse. “Wie dit voor het seizoen voorspelde, had ik zot verklaard. Maar ik kan het allemaal vrij goed relativeren. Morgen zit ik weer achter de schoolbank en dan besef ik dat ik eigenlijk nog maar een gewone student ben.”

Voor de beloften was het de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Bertolini is met 60 punten uiteraard de eerste leider, gevolgd door Iserbyt (50 punten) en Russo (45 punten).

(Belga)