Eli Iserbyt soleert naar winst bij de beloften

© BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt heeft zaterdag de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften gewonnen. De Europese beloftenkampioen soleerde naar de zege voor Thijs Aerts en Yannick Peeters.

Iserbyt, die de voorbije twee weken op Spaanse bodem vertoefde met zijn Marlux-Napoleon Games team, nam de beste start in Essen en ook ploegmaat Thomas Joseph volgde gezwind, maar die versnelling in het begin volstond niet om al meteen weg te rijden. Thijs Aerts volgde op een handvol seconden en zou de aansluiting nog maken. Joseph moest gas terug nemen vooraan en het duo laten rijden. Ze zorgden voor een mooi duel, maar in de voorlaatste ronde achtte Iserbyt zijn moment gekomen en versnelde hij. Hij nam meteen enkele lengtes en soleerde naar de zege, voor Aerts en Peeters die naar een derde stek reed.

Eli Iserbyt soleert naar winst bij de beloften
© BELGA

“Het is altijd even wennen meteen na een stage“, aldus de Europese beloftenkampioen, “en in het begin had ik het nog wat moeilijk, maar geleidelijk aan liep het beter tijdens de wedstrijd, mede ook door een materiaalwissel. Toen ik met Thijs op pad was, keek ik wat de kat uit de boom en ging ik na waar hij de mindere was. Van dat moment op het parcours profiteerde ik op het einde en ik reed bij hem weg. Die stage was zeker belangrijk. Ik voelde er toch in het begin dat de conditie wat minder was na het eerste deel van het seizoen. Nu hebben we samen met Gianni (Meersman, trainer van Marlux Napoleon Games, red) goed gewerkt en voel ik me klaar voor de drukke eindejaarsperiode.”

Eli Iserbyt soleert naar winst bij de beloften
© BELGA

Voor Iserbyt is het zijn vijfde seizoenszege. Hij bouwt ook zijn leidersplaats verder uit in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee waar hij nu 4:55 voorsprong telt op Yannick Peeters, die derde werd in Essen, en 5:57 op Thomas Joseph.

(Belga – foto’s Belga)