Eli Iserbyt schenkt België gouden medaille op EK veldrijden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Belgische kampioen uit Bavikhove heeft zaterdag goud veroverd op het EK veldrijden voor junioren in het Duitse Lorsch.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De renner van Telenet-Fidea haalde het voor landgenoot Jappe Jaspers. De Zwitser Johan Jacobs vervolledigt het podium. Iserbyt is aan een sterke reeks bezig. De Belgische kampioen nam voor het EK deel aan zeven wedstrijden en beëindigde ze allemaal op een eerste plaats. Ook zaterdag kende hij geen tegenstand. Hij nam de beste start en sloeg al meteen een kloofje met zijn tegenstanders. Achter hem volgde het duo Johan Jacobs en Jappe Jaspers, op de voet gevolgd door Max Gulickx en Simon Andreassen.

Demonstratie

Iserbyt maakte er een demonstratie van in Lorsch. De strijd om de andere podiumplaatsen was spannender en uiteindelijk kaapte Jaspers het zilver weg. De Nederlander Max Gulickx kwam ten val in de laatste ronde en zag het brons in handen van de Zwitser Johan Jacobs vallen. Alessio Dhoore behaalde een achtste plaats, Victor Vandebosch kwam ten val en beëindigde de wedstrijd niet.

Eli Iserbyt volgt Yannick Peeters op die zich in 2013 kroonde tot Europees kampioen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier