Eli Iserbyt pakt eerste zege van het seizoen

01/11/16 om 17:01 - Bijgewerkt om 16:59

Eli Iserbyt heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De crosser uit Bavikhove maakte er dinsdag een echte demonstratie van op de Koppenbergcross en soleerde naar de zege bij de beloften. De Nederlanders Jens Dekker en Gosse van der Meer vervolledigden het podium.

Eli Iserbyt pakt eerste zege van het seizoen

© BELGA

Het was de Tsjech Adam Toupalik die de beste start nam aan de voet van de Koppenberg, maar al gauw moest hij die inspanning bekopen. Daarna was het de beurt aan Iserbyt die de voorbije weken nog geen enkele keer kon overtuigen, maar op de bult van Melden duidelijk wel zijn benen van weleer terugvond. Meteen sprokkelde hij 25 seconden en die voorsprong bouwde hij stelselmatig uit.

De strijd om de ereplaatsen kende meer spanning en het was uiteindelijk Jens Dekker die naar de tweede plaats snelde, voor zijn landgenoot Van der Meer. Kersvers Europees kampioen Quinten Hermans gaf er onderweg de brui aan. Iserbyt is ook de nieuwe leider in het klassement van de DVV Trofee. Hij telt 2:31 voorsprong op Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea Lions) en 2:37 op de Nederlander Jens Dekker. Joris Nieuwenhuis valt van de leidersplaats terug naar een negende stek op 5:04.

Eli Iserbyt pakt eerste zege van het seizoen

© BELGA

Iserbyt heerste vorig seizoen in het veld bij de beloften, maar kon dit jaar nog niet overtuigen en moest wachten tot 1 november op de eerste zege. "Dit is toch wel een opluchting", gaf hij toe, "het is niet dat ik aan mezelf begon te twijfelen, maar leuke weken waren het niet. Na Ronse en Meulebeke voelde ik me wat minder, bouwde ik daarom wat rust in en dat heeft me deugd gedaan. Sindsdien ging mijn conditie in stijgende lijn, maar die overwinning bleef uit. Vorig jaar ging het toch gemakkelijker om te winnen en dat begon mentaal toch wat te wegen."

"Na het EK zaterdag heb ik de knop omgedraaid en kijk, vandaag liep het bijzonder goed. Dit is een parcours waar je je eigen tempo kan rijden. Dat ligt me wel. In de eerste ronde zat ik nog op mijn gemak in het wiel van Adam Toupalik, de anderen waren al aan het puffen. Dus wachten moest ik niet doen. Ik heb zo snel mogelijk geprobeerd om een kloofje te slaan en dat lukte me goed. Iedere strook hoorde ik dat ik een aantal seconden pakte. Het was nog vijf ronden en even dacht ik 'oei, dat is nog ver', maar ik kon mijn tempo houden. Deze zege doet heel veel deugd. Het was een zeer lastige cross, bijna een mountainbikewedstrijd, maar hij staat wel mooi op mijn palmares."

Eli Iserbyt pakt eerste zege van het seizoen

© BELGA

(Belga - foto's Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!