Eli Iserbyt kan WK-ambities niet waarmaken

© BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt schuwde vooraf de favorietenrol niet bij de junioren. “Als je zo veel wedstrijden gewonnen hebt, dan weet je dat je topfavoriet bent”, zei hij. Toch moest de Bavikhovenaar zijn meerdere erkennen in Simon Andreassen en hij kwam 41 seconden na de Deen als tweede over de streep. De bronzen plak was voor de Nederlander Max Gulickx.

Iserbyt was op grifo’s gestart, maar vond dat hij te weinig grip had op het parcours en wilde andere banden. “Het parcours was vanmorgen veel harder bevroren”, zei hij na afloop. “Maar tijdens de wedstrijd was het precies vijf graden warmer en begon het meer te glijden. Ik wilde veranderen naar rhino’s, want ik zag dat die Deen veel meer grip had en snelheid kon maken in de bochten. Ik kon hem amper bijhouden.”

Rhino is een grof, zwaar profiel banden, ideaal voor in de modder of voor op een technisch parcours waar het ook glijdt. Die rhino’s waren evenwel niet voorradig in de materiaalpost, maar lagen nog in de camper en het duurde tot in de vierde ronde vooraleer hij een fiets met rhino’s kreeg. “Ik geef toe dat het wel in mijn hoofd speelde om er toen de brui aan te geven en af te stappen, maar er waren zoveel supporters meegereisd en daarom bleef ik toch op de fiets.”

Toen hij zijn nieuwe fiets kreeg, verging het hem beter, maar meer dan zilver sleepte hij niet meer uit de brand. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld”, stelde hij. “Al geef ik toe dat ik vandaag minder sterk was dan anders. Ik kwam naar hier voor die regenboogtrui. Het is jammer dat ik hier verlies. Blijkbaar lukt het niet zo goed met mij op een WK, want ook vorig jaar reed ik geen goede wedstrijd. Al ga ik dit niet te lang met me mee dragen. Ik heb een mooi seizoen achter de rug met een Europese en Belgische titel en de eindwinst in de Wereldbeker. Die tweede plaats is sneu, maar ik kan hier alleen maar sterker van worden en dit zal me motiveren om nog harder te werken voor volgend seizoen.”

Alessio D’Hoore uit Assebroek eindigde op de 28ste plaats, op 3’37” van de winnaar.

(ED/Belga)