Eli Iserbyt heerst in Gavere

Eli Iserbyt mocht in Asper Gavere vieren. © BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt heeft zijn vierde overwinning van het seizoen beet. De renner van het Telenet-Fidea Cycling Team toonde zich zondag in Gavere bij de beloften sterker dan ploegmaten Quinten Hermans en Nicolas Cleppe. Hij verstevigt ook zijn leidersplaats in het klassement van de Superprestige.

Iserbyt kreeg de overwinning niet cadeau in Gavere. De renner uit Bavikhove was al goed op dreef toen hij te kampen kreeg met een kettingbreuk. “Ik denk dat ik daarna de hoogste hartslag ooit behaald heb in competitie om terug te keren”, vertelde hij. “Voor de rest waren Quinten en ik elkaar waard in de wedstrijd. Al kwam Quinten wel beter uit de verf in de loopstroken, wat ik dan weer compenseerde met de technische afdalingen waar ik sneller naar beneden reed.”

Toch toonde Iserbyt zich finaal sterker en in de vierde van zes ronden slaagde hij er in om zich te ontdoen van zijn ploegmaat en soleerde hij naar de zege, zijn vierde van het seizoen. Iserbyt heeft zijn zinnen gezet op het klassement van de Superprestige. Vorig week won hij in Ruddervoorde en eerder pakte hij ook al de overwinning in Zonhoven. Hij telt nu twee punten voorsprong op Hermans. “Dat is niet veel”, beseft hij, “maar ik ga er alles aan doen om dit klassement te winnen. Naast de Wereldbeker is het klassement van de Superprestige voor mij van groot belang.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier