Eli Iserbyt blijft heersen bij beloften

Eli Iserbyt klopte de stevige concurrentie in Namen. © BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt heeft zondag bij de beloften de Citadelcross in Namen gewonnen. De belofte van het Telenet-Fidea Cycling Team soleerde naar de zege en haalde het voor de Italiaan Gioele Bertolini en zijn ploegmaat Quinten Hermans. De Bavikhovenaar verstevigt zo zijn leidersplaats in het klassement van de Wereldbeker.

Iserbyt, die zaterdag niet aan de start kwam in Antwerpen voor de bpost bank trofee, maakte al meteen bij de start duidelijk dat hij er zin in had. De renner uit Bavikhove wilde al vroeg de wedstrijd naar zijn hand zetten, sloeg na een halve ronde een kleine kloof, maar zag met Bertolini, winnaar van de Wereldbeker in Valkenburg, nog een taaie tegenstander terugkeren.

De Italiaan maakte evenwel in de derde ronde een schuiver op de lastige, schuine kant van het parcours. Iserbyt aarzelde niet en trok stevig door. Hij soleerde naar de zege. Bertolini werd tweede, Europees kampioen Quinten Hermans, zaterdag nog winnaar in Antwerpen, werd na een lange inhaalrace nog derde.

Voor Iserbyt is het zijn achtste zege van het seizoen. Hij verstevigt ook zijn leidersplaats in het klassement van de Wereldbeker en telt nu 170 punten, 45 meer dan de Fransman Clément Russo en 48 meer dan Bertolini.

“Constant tegen de limiet”

“Ik ben zeer blij met deze overwinning”, aldus Iserbyt na afloop. “Ik maakte op de schuine kant het verschil. Hij reed daar iedere keer in een ander spoor, maar ik koos voor een strook waar het sneller ging. In de derde ronde versnelde ik op die kant en dan was het nog stevig vlammen richting finish. Constant reed ik tegen de limiet en van recupereren kwam niet veel in huis. Deze overwinning schat ik heel erg hoog in door de zware concurrentie vandaag.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier