Eindlaureaten Pistechallenge Trisport Pharma bekend

Redactie KW

Vandaag vond op Julien Saelens in Assebroek-Brugge de laatste manche van de Pistechallenge Trisport Pharma plaats. Meteen zijn ook de eindwinnaars bekend.

Bij de 12-jarige aspiranten was Ayton Soenens (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare) uit Ingelmunster al zeker van de eindzege, maar het jonge talent kende een mindere slotmanche en moest zich ditmaal tevreden stellen met de derde plaats. De dagwinst ging naar Lawrence Stalpaert voor Robbe Tommelein.

Bij de 13-jarige aspiranten viel er weinig te beginnen tegen topfavoriet Laurens Vandaele (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare) uit Hooglede, die meteen ook de eindoverwinning voor zich opeiste. Giel Barbry en Aaron Verstraete legden beslag op de dichtste ereplaatsen. Bij de 13-jarige meisjes ging de eindoverwinning naar Lindsay Windels (Molenspurters Meulebeke) uit Oostrozebeke.

Bij de 14-jarige aspiranten kende ook de beklijvende strijd tussen Mathias Declercq, Thibo Destatsbader en Nathan Decuypere (CT Force) zijn beslag. Destatsbader schreef de slotmanche op zijn naam, maar het was Werviknaar Decuypere die de eindzege mee naar huis mocht nemen. Bij de 14-jarige meisjes toonde Ines Malfait (Zannata-Lotto CT Menen) uit Geluveld in de laatste manche waarom zij eindwinnares is door provinciaal kampioene Anne-Leen Declercq achter zich te houden.

Bij de dames jeugd ging de eindzege zoals verwacht naar Justine Louchaert (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare) uit Oostnieuwkerke.

Bij de heren nieuwelingen kwam de eindzege van Simon Perneel (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare) uit Roeselare niet meer in gevaar. De slotmanche werd gewonnen door Tom Plovie van de organiserende Koninklijke Brugse Velosport.

De prijsuitreiking van de Pistechallenge Trisport Pharma vindt plaats op vrijdagavond 26 september in Zaal De Nieuwe Deure in Beveren-Roeselare. Meer info volgt nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier