Egemse wielertrots Gorik Gardeyn hangt de fiets aan de haak

Gorik neemt op 22 oktober afscheid van het wielrennen. We zien hem samen met zijn echtgenote Jessica Vandromme en haar ouders Ludo en Greta en met zijn moeder Gisèle. © JG
Redactie KW

Egemnaar Gorik Gardeyn, die dit jaar als eliterenner zonder contract voor de ploeg Suprano Ham – Isorex – Tarteletto reed, zet definitief een punt achter zijn wielercarrière. Hij hangt zijn fiets aan de haak tijdens een afscheidscriterium op 22 oktober.

Gorik Gardeyn begon in 1995 met wielrennen. Met vallen en opstaan groeide hij uit tot een getalenteerde renner. Als belofterenner won hij onder andere Parijs-Tours en de Omloop het Volk en werd vijfde in Parijs-Roubaix. In 2001 werd hij prof bij Lotto-Adeco. In totaal zal hij 12 jaar eliterenner blijven en 4 jaar als eliterenner zonder contract rijden. Hij behaalde 7 profzeges, waaronder een rit in de Ronde van Denemarken, de sluitingsprijs in Putte-Kappellen en de Haribo Classic. Op 11 oktober neemt hij in Putte-Kapellen aan zijn laatste officiële wedstrijd deel.

Er komt echter nog een extraatje op zaterdag 22 oktober. Op die dag organiseert zijn supportersclub De Gorikvrienden een afscheidscriterium in zijn geboortedorp Egem. Tal van actieve collega’s en oude wielergrootheden zullen samen met hem een wedstrijd van 50 km over 50 ronden rijden. De start is om 15.30 uur aan café Torenhof op het Egems dorpsplein. Na de wedstrijd zal Gorik ook effectief zijn fiets aan de haak hangen, waarna er nog een afterparty is in CC Het Buurthuis in Egem.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier