Eén Belgische titel voor West-Vlaamse aspiranten cyclocross

Redactie KW

De aspiranten cyclocross reden op zondagmiddag hun Belgische Kampioenschap. Met Iben Rommelaere pikten de West-Vlaamse afgevaardigden zelfs een Belgische titel mee.

Beginnen doen we met de meisjes -12 jaar. Daar haalde de Limburgse Chloe Greenwood het voor Fede De Smedt en Emma Duchateau. Axana Coutteau uit Veurne fietste naar de vijfde plaats. Bij de meisjes tot 13 jaar waren er geen West-Vlaamse kandidates. Quilla Erbots kroonde zich tot Belgische Kampioen. Julie Roelandts finishte als tweede, Fien Masure werd derde. Bij de meisjes onder 14 jaar startte met de Harelbeekse Charlotte Pennynck wél een West-Vlaamse, al haalde zij de finish niet. De overwinning bij de dames -14 ging naar Julie Brouwers. Zij haalde het voor Lina Beirinckx en Femke Van Goethem.

Iben Rommelaere wint bij U12

Bij de jongens tot 12 jaar was het wel raak voor de West-Vlaamse delegatie. Harelbekenaar Iben Rommelaere reed daar naar de overwinning en de bijhorende Belgische titel. Iben, die voor het Lares-Doltcini team rijdt, haalde het voor Niels Ceulemans en Jori Van De Sompel, een andere West-Vlaming. De andere West-Vlaamse -12-jarigen op een rijtje: Matteo De Smet – 4e, Milan De Nys – 12e, Warre Van Den Meerssche – 16e, Arno Vanhaecke – 21ste, Joran Luyssen – 26ste en Milan Lenaers – 29ste.

Antwerpenaar Mathis Avondts mag zich een jaar lang Belgische kampioen bij de aspiranten jongens tot 14 jaar noemen. Hij haalde het voor Pieter Pauwels en Iben Van Staay. Ook hier lieten enkele West-Vlamingen knappe prestaties optekenen. Milan Kuypers en Brent Delaere fietsten zich in de top 10. Milan finishte als vijfde, Brent werd zevende. Warre Van Nieuwenhuyse reed naar de 12e plaats, Gerben Dewinter kwam als 14e over de streep. Kjell Cooman finishte als 21ste en Niels Vermoote kwam als 27ste aan. Vico Vansteenkiste haalde de finish niet.

(OV)

Wedstrijduitslag 06_12_2015 BK VELDRIJDEN ASPIRANTEN (O).pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier