E3 Harelbeke schenkt Cancellara 75 flessen wijn en stunt met helikopters

Redactie KW

De KWC Hand in Hand VZW, de organisator van UCI World Tour E3 Harelbeke, zorgt ook dit jaar voor stunts.

Annelien Coorevits, Britt Van Osta, Femke Herygers en Sharon Levecque, de vier dames die op de banner prijken, zullen op het groot podium de positie tonen zoals ze op de banner staan. “Daarna is het tijd voor de grote stunten met rook en actie”, verklapt Jacques. “Vanuit het Fly-Podium, dat over het grote podium gehesen wordt, zullen de vier dames van de banner zo’n 300 blauwe E3-AXXI petjes boven het publiek uitgooien.”. Daarna worden de renners officieel voorgesteld en volgt de huldiging van Fabian Cancellara, de winnaar van vorig jaar. “Hij krijgt 75 flessen wijn, het equivalent van zijn gewicht. We stellen dat visueel voor met twee tonnen op het podium. De grote vraag is of Cancellara zelf zijn prijs zal komen ontvangen”, lacht Jacques.

Oordopjes aangewezen

De internationaal gewaardeerde action-painting-schilder Denis De Gloire van Kunstgalerie Ida Waregem, heeft een originele fiets Marcel Kint als kunstwerk bewerkt met zijn bekende bloemenmotiefjes. Die fiets zal boven het podium gehangen worden. Op het einde van de dag wordt de fiets verloot onder de kopers van een lotje. De opbrengst daarvan gaat naar het goede doel.

“We kunnen ook nog verklappen dat Sporzapresentator Michel Wuyts en speciale gasten een grote rol spelen tijdens de opening van E3 Harelbeke en dat het geheel begeleid wordt door twee helikopters.” Zoals onze krant vorige week al voorspelde zijn oordopjes aangewezen.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier