Dupont moet Gaviria voor laten gaan in Primus Classic Impanis-Van Petegem

© BELGA
Redactie KW

De Colombiaan Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) heeft zaterdag de zesde editie van de Primus Classic Impanis-Van Petegem (1.BC) op zijn naam geschreven.

De 22-jarige Gaviria haalde het na bijna 200 kilometer in een sprint in Haacht van onze provinciegenoot Timothy Dupont (Veranda’s Willems) en zijn Italiaanse teamgenoot Maximiliano Richeze. Op de erelijst van de Primus Classic volgt Gaviria onze landgenoot Sean De Bie op.

Het was Timothy Stevens die na 11 kilometer alleen op avontuur trok. Zijn poging duurde echter niet lang. Diverse renners probeerden het daarna eveneens maar het duurde toch tot zowat 58 kilometer koers voordat diezelfde Stevens in het gezelschap van Kevin Van Melsen, Julien Mortier en de Fransman Benjamin Giraud een aanval kon opzetten. Preben Van Hecke en Tom Dernies repten zich eveneens naar de kopgroep toe en zo kregen we zes leiders. Die sprokkelden een maximale voorsprong van 3:30 op het peloton waarin vooral de renners van BMC het tempo bepaalden.

De kasseizone in Chaumont-Gistoux, op 58 kilometer van de finish, was er voor Benjamin Giraud teveel aan en hij verloor voeling met de kopgroep. Ter hoogte van de Smeysberg , met nog 34 kilometer voor de boeg, was weer alles te herdoen en smolt alles samen. Meteen het sein voor 14 renners om opnieuw te gaan versnellen. Deze kopgroep werd op 27 kilometer van de finish tot negen herleid. Daar maakten Greg Van Avermaet, Tosh Van der Sande, Jelle Wallays, Jérôme Baugnies, Dimitri Claeys, Kevyn Ista, Fernando Gaviria, de Oostenrijker Marco Haller en de Noor Vegard Breen deel van uit. De Deen Magnus Cort Nielsen overbrugde in zijn eentje de kloof naar voor en zo kregen we tien leiders. Maar ook deze vlucht kende geen goed einde en op 8 kilometer van de eindmeet kregen we wederom een hergroepering. Niemand slaagde er nog in om weg te geraken en in de daaropvolgende massasprint was Fernando Gaviria heer en meester.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier