Duinencross in Koksijde afgelast door de hevige wind

20/11/16 om 10:08 - Bijgewerkt om 11:25

De organisatie besloot eerst de wedstrijden voor juniores en beloften af te gelasten wegens de slechte weersomstandigheden, maar liet even later weten dat ook de dames en heren elite niet aan de start zullen komen.

Duinencross in Koksijde afgelast door de hevige wind

Op foto herkennen we burgemeester Marc Vanden Bussche, voorzitter Jan Deramoudt en schepen van Sport Dirk Dawyndt. Zij moesten de moeilijke knoop doorhakken vanmiddag. © Foto Coghe

De organisatie van de Wereldbeker in Koksijde heeft beslist om, na het schrappen van de junioren- en beloftenwedstrijden eerder op de dag, nu ook de wedstrijden van de heren en dames elite af te gelasten zondagnamiddag wegens het hevige stormweer. De beslissing werd genomen omdat de wind simpelweg te hevig blaast in Koksijde en het te gevaarlijk is om te crossen.

Een beslissing die overigens niet bij iedereen in goede aarde viel. Veldrijder Mathieu van der Poel liet weten op Twitter dat de beslissing te vroeg genomen werd. "Over 4u30 slechts start de wedstrijd, de beslissing is naar mijn mening te vroeg genomen, ze voorspellen minder wind deze namiddag."

Wout van Aert was de beslissing dan weer wel genegen. "Ik ben ontgoocheld dat ik vandaag niet kan crossen, maar ik denk dat de organisatie een moedige beslissing heeft genomen om alle wedstrijden te annuleren. Veiligheid komt eerst."

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!