Driedaagse van West-Vlaanderen heeft opnieuw een finish in Harelbeke

© BELGA
Redactie KW

De eerste rit van de Driedaagse van West-Vlaanderen, met vertrek in Brugge en aankomst in Harelbeke, trekt ook in 2015 zijn aankomstlijn in het Harelbeekse stadscentrum.

Jelle Wallays in 2013 tijdens de eerste rit in de Driedaagse van West-Vlaanderen, van Brugge naar Harelbeke. (Foto a-Belga)
© BELGA

Als gevolg van de op stapel staande Leiewerken, waardoor onder andere de Hoge Brug wordt afgebroken, was er even twijfel of De Vlaamse Pijl op zaterdag 7 maart 2015 nog zijn finale zou kunnen kennen in het stadscentrum. Daarop werd een aantal andere pistes onderzocht, waaronder ook de locatie aan het Forestierstadion, een site waar E3 Harelbeke vanaf 2015 naar uitwijkt.

“Op basis van diverse risicoanalyses en na rijp overleg met alle betrokken diensten, hebben we beslist om de aankomst voor de komende editie te behouden ter hoogte van het stadshuis in Harelbeke”, klinkt het bij vzw Sportverbond Oostwijk. “In de uiteindelijke beslissing hebben verschillende argumenten meegespeeld. Zo is De Vlaamse Pijl ooit ontstaan in de Oostwijk, die nauw aanleunt bij het centrum van Harelbeke. Ook de vele handelaars uit het centrum, die ons jaarlijks hun steun toezeggen, willen we niet in de kou laten staan. Tot zolang we in het centrum kunnen aankomen, willen we dit ook behouden. Bij de komende editie kunnen we weliswaar de Leie niet dwarsen, maar nu werd een nieuwe plaatselijke omloop uitgetekend, die aan ene kant van de Leie blijft.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier