Driedaagse De Panne-Koksijde krijgt na 41 jaar nieuwe datum

23/06/17 om 11:05 - Bijgewerkt om 11:03

De wedstrijd start in 2018 op 20 maart.

Driedaagse De Panne-Koksijde krijgt na 41 jaar nieuwe datum

© BELGA

Na anderhalf jaar gebakkelei lijkt de kogel nu door de kerk. De wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen verhuist op de kalender naar de woensdag voor de Ronde waardoor de Driedaagse De Panne-Koksijde plaats moet maken en geprogrammeerd staat op 20 maart. "We zijn de morele winnaar en kiezen voor een compleet nieuw concept met aandacht voor het vrouwenwielrennen", reageert voorzitter Bruno Dequeecker van de Driedaagse.

Bruno Dequeecker geeft mee dat hij hoopt dat het definitieve verdict zaterdag valt, maar dat het voorstel van de Driedaagse wel gesteund wordt door verschillende wielerfederaties. "Twee wielerwedstrijden op zeventien kilometer van elkaar laten starten in de week voor de Ronde van Vlaanderen zou te gek zijn voor woorden dus kozen we voor de meest elegante oplossing", reageert Dequeecker. "De Driedaagse De Panne-Koksijde zal de kick-off vormen van de Vlaamse wielerveertiendaagse."

"We stellen een totaal nieuw concept voor. Dinsdag 20 maart kiezen we voor een sprintcompetitie voor mannen en vrouwen die bijzonder aantrekkelijk zal zijn voor het publiek. Woensdag verschijnen de elite-heren aan de start en donderdag 22 maart de elite vrouwen op world tour niveau. We hopen tegen volgend jaar dat niveau ook te halen bij de heren, anders wordt het in 2019. Pas dan spelen we mee met de grote jongens en zijn de protourploegen verplicht om deel te nemen."

Geen verliezen

Dequeecker wil de datumwijziging geen nederlaag noemen. "We zijn zelfs de morele winnaar met een nieuw concept van wielrennen en een vrouwenkoers op het hoogste niveau. Bovendien kregen we van de VRT en Eurosport de garantie dat onze wedstrijden live uitgezonden worden en zo in 98 landen te zien zijn. We hebben een mooie deal kunnen sluiten en zitten binnenkort rond de tafel met het gemeentebestuur van De Panne en Koksijde. Grote gevolgen op toeristisch en economisch vlak verwacht ik niet. Ook de sponsors stappen mee in ons verhaal."

Burgemeesters blijven steunen

Zowel de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) als die van De Panne Ann Vanheste (DAS) betreuren dat de datum van de Driedaagse is veranderd en dat de macht van het geld de bovenhand haalde. Beide burgemeesters vinden het wel doorslaggevend dat de Driedaagse uitgezonden wordt op de VRT. "Dat is promotioneel enorm belangrijk", zegt Vanden Bussche. "De datum voor de Ronde was beter, maar we zullen het wielergebeuren blijven steunen en nodigen Wouter Vandenhaute, de man achter Dwars door Vlaanderen en de Ronde, uit om ter compensatie een passage door Koksijde te voorzien tijdens één van zijn wielerwedstrijden."

Ann Vanheste vult aan: "Naast de rechtstreekse tv-uitzending is ook de start in De Panne essentieel. Dat zal zeker deel uitmaken van de onderhandelingen."

(GUS)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!