Driedaagse De Panne-Koksijde blijft trouw aan Plopsaland en de Muur én pakt uit met Eddy Planckaert

Eddy Planckaert en voorzitter Bruno Dequeecker. © EDL
Redactie KW

De 41ste editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde werd dinsdagnamiddag toegelicht aan de pers. Grootste nieuwigheid worden de ambassadeurs van deze wielerdriedaagse. Een waar koerscoryfee mag de spits afbijten.

KVC Panne Sportief organiseert de driedaagse van 28 tot 30 maart. De koers trekt zich op gang in Plopsaland De Panne en loopt over de gekende hellingen en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen. Net als vorig jaar wordt de Muur van Geraardsbergen twee keer beklommen. Na 206,2 km is de aankomst opnieuw in Zottegem na twee lokale doortochten.

Rit 2, over een afstand van 192,9 km, start in Zottegem om van daaruit terug te keren naar de kust. Ook tijdens die rit worden in het Heuvelland vijf hellingen voorgeschoteld. Via de Moeren, waar de wind meestal in het nadeel van de renners waait, volgen twee plaatselijke ronden met aankomst in Koksijde.

Rit 3a wordt de rit “der Vlaamse Velden” over een afstand van 118,5 km met doortocht in Diksmuide en langs de IJzer. De driedaagse wordt afgesloten met een tijdrit in de namiddag rond De Panne-Koksijde over een afstand van 14,2 km.

Nieuwe affiche en Driedaagse Ambassadeur

De Driedaagse wordt dit jaar aangekondigd met een nieuwe affiche met daarop niemand minder dan Eddy Planckaert. Eddy werd meteen ook gekroond tot de eerste Ambassadeur van de Driedaagse De Panne-Koksijde.

In de marge viel ook nog te noteren dat de organisatie de komende tien jaar in zee gaat met Golazo, dat sportevenementen in goede banen helpt leiden. Golazo zal KVC Panne Sportief assisteren bij het sportieve en bij tal van organisatorische zaken zoals sponsoring, hospitality en communicatie.

(EDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier