Drie ex-winnaars aan de start in vernieuwde Nokere Koerse

Timothy Dupont, toen nog bij Veranda's Willems, won in 2016 © BELGA
Redactie KW

Danilith-Nokere Koerse (1.BC) is op woensdag 14 maart aan zijn 73e editie toe, maar kreeg voor die gelegenheid een totaal nieuw parcours aangemeten. De startplaats Deinze en aankomstzone bovenop Nokereberg bleven behouden. De 191,1 kilometer daartussen werden helemaal anders ingekleurd in vergelijking met andere uitgaves.

Met Kenny Dehaes (2014), Kris Boeckmans (2015) en Timothy Dupont (2016) komen er woensdag drie ex-winnaars aan de start in Deinze. “In Dwars door West-Vlaanderen kende ik mechanische pech, maar ik voelde me wel echt goed. Ik ben in ieder geval opgelucht dat de temperaturen in België stijgen. In Le Samyn had ik echt last van de koude. In Kuurne-Brussel-Kuurne viel het nog mee, maar geef mij toch maar de zon“, lacht de laatste Belgische winnaar van de Danilith-Nokere Koerse, Timothy Dupont.

“Na een stage is het altijd afwachten hoe de benen aanvoelen, maar ik zak met vertrouwen af naar Deinze. Ik moet kunnen meespelen voor de winst op Nokereberg. De finale van de wedstrijd is aangepast. Maar negen kansen op tien wordt het toch opnieuw een massaspurt“, denkt Timothy Dupont.

Vorig jaar werd Danilith-Nokere Koerse gewonnen door de Fransman Nacer Bouhanni. Hij haalde het in de sprint van de Britse kampioen Adam Blythe en Joeri Stallaert.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier