Dirk Demol vindt dat Armstrong al lang genoeg is verbannen uit de wielersport

Demol werkte in het verleden voor teams waar Armstrong voor reed. In zijn ogen blijft de ex-wielrenner een groot kampioen. © BELGA
Redactie KW

Dirk Demol werkte jarenlang samen met Lance Armstrong. “Ik vind het geen slechte zaak dat Lance naar de Ronde komt”, aldus de ploegleider. “Hij is lang genoeg uit het wielrennen verbannen. Het is goed dat daar nu verandering in komt.”

Demol is vandaag aan de slag bij Trek-Segafredo, maar werkte in het verleden voor de teams waar Armstrong bij koerste. “Het contact tussen Lance en mij is verwaterd”, zegt de ploegleider. “Ik sprak hem bij zijn laatste koers, ergens in 2010, maar ik kijk er zeker naar uit om hem te ontmoeten. Lance wordt uitgenodigd door de organisatie, waarom zou dat een slechte zaak zijn voor het wielrennen? Het is hypocriet om hem met alle zonden te beladen. Hij heeft lang genoeg aan de kant gestaan en ik vind het goed dat hij nu op een koers wordt uitgenodigd en dat Wouter Vandenhaute dat durft.”

Ik verkondig al jaren dat Lance voor mij een heel groot kampioen blijft. Hij is de beste renner waar ik ooit mee heb samengewerkt. Fysiek en mentaal was hij ijzersterk. Dat hij zijn verhaal mag vertellen in Vlaanderen, kan zeker geen kwaad.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier