Dieter Vanthourenhout raakt niet klaar voor BK Veldrijden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Dieter Vanthourenhout van Sunweb-Napoleon Games mist het Belgisch kampioenschap door een blessure.

Vanthourenhout in actie op de Berencross in Meulebeke. (Archieffoto RN)
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De crosser uit Ruiselede is al wekenlang out met een knieblessure van het anterolaterale ligament en is momenteel volop bezig met zijn revalidatie en conditieopbouw. Het BK komt te vroeg, laat de ploeg weten in een persbericht. “De laatste tien dagen merk ik veel vooruitgang”, meldt Dieter Vanthourenhout. “In de eerste weken ging het herstel erg traag en bleven de simpelste oefeningen die de kinesist me oplegde pijnlijk. Maar sinds ik weer buiten aan het fietsen ben, gaat de revalidatie veel sneller. Toen ik gisteren voor het eerst een crosstraining afwerkte, lukte zelfs het bergop lopen al vrij goed. Net dat was in de eerste weken van de revalidatie het grootste probleem.”

Geen nieuwe operatie

Een controle bij de behandelende artsen bevestigde het gevoel van de Ruiseledenaar: de genezing van de knieblessure zit op schema. Van een nieuwe operatie is er dan ook geen sprake meer, maar het BK komt te vroeg door zijn conditionele achterstand. “Ik heb de laatste tijd een paar keer met broer Michael getraind. Hij was aan het losrijden, voor mij was dat een stevige training. Ik heb bijna de hele tijd in z’n wiel gehangen.”

De rentree staat voorlopig gepland voor Maldegem (4 februari), drie dagen na het WK in Tabor. “Daar start ik zeker en vast”, houdt Vanthourenhout zich sterk. “En misschien geraak ik zelfs klaar voor Rucphen (24 januari), daags voor de wereldbekermanche in Hoogerheide. Al moet ik me ervoor hoeden om te vroeg te beginnen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier