“Die bolletjestrui zal moeilijk te pakken zijn met nog Rodriguez en Fuglsang voor mij”

© BELGA
Redactie KW

“Ik ben blij met deze zesde plaats”, aldus Serge Pauwels donderdag na afloop van de 18e etappe in de Tour de France. “Ik voelde me de hele dag niet zo goed, maar ik reed wel een tactisch sterke wedstrijd en kan tevreden zijn.”

Pauwels stond donderdagmorgen met 40 punten op de vierde plaats in het bergklassement. In de 18e etappe waren er heel wat bergpunten te winnen, maar Pauwels had met Rodriguez een stevige tegenstander mee. “Hij was sterker op die klimmetjes en sprintte iedere keer naar de volle buit. Jammer, want op de voorlaatste klim, de Col du Glandon, kwam hij opeens in moeilijkheden. Ik pakte daar wel nog punten, maar niet voldoende om hem te bedreigen. Die bolletjestrui zal moeilijk te pakken zijn met nog Rodriguez en Fuglsang voor mij (Pauwels is nu vijfde met 55 punten, Rodriguez leidt met 68 punten, nvdr.).”

Voor de tweede dag op rij reed Pauwels in de aanval. “Het scenario is elke dag hetzelfde”, herhaalde hij. “Team Sky rijdt wel een goed tempo, maar er zijn altijd jongens zoals ik die net iets sneller kunnen. Dan moet je gebruikmaken van die mogelijkheid om mee te gaan in een ontsnapping.”

Ik blijf gewoon proberen, maar denk niet dat het gemakkelijk is

“Ik blijf gewoon proberen, maar denk niet dat het gemakkelijk is. De vlucht van vandaag kwam in twee fasen tot stand, ik was er niet meteen bij, maar kon gelukkig later nog de aansluiting maken met Stef Clement. Nochtans voelde ik me niet zo goed, ik voelde de inspanning van woensdag nog. Bijna de ganse dag zat ik op de limiet, maar ik reed een tactische goede koers.”

“In de vallei naar de Glandon had ik het even lastig en reed ik niet meer op kop, ik hield me achteraan schuil en spaarde mijn krachten. Op de Glandon zelf kwam ik er dan door en pakte ik nog wat punten. Nochtans is die col mijn zwarte beest. Ik ken die van op training, maar nu ging het beter dan verwacht. Uiteindelijk waren die andere jongens sterker, een zesde plaats is terecht denk ik.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier