Devolder blijft Trek Factory Racing trouw: “Ik hoop dat ik nog enkele jaren mee kan”

© BELGA
Redactie KW

Stijn Devolder heeft zijn contract bij Trek Factory Racing met één jaar verlengd. Dat heeft de Amerikaanse wielerformatie dinsdagmorgen laten weten.

“Ik ben heel blij dat ik mijn contract heb kunnen verlengen”, stelde de 36-jarige Deerlijknaar. “Op dit punt in mijn carrière wilde ik niet meer van team veranderen. Ik heb altijd wat tijd nodig om me aan een nieuwe omgeving aan te passen en voel me hier ook gewoon goed”, aldus de drievoudige Belgische kampioen op de weg, die nog niet aan het einde van zijn carrière denkt. “Eerlijk gezegd hoop ik dat ik nog enkele jaren meekan.”

Sportdirecteur Demol: “Veranderd in een echte ploegspeler”

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen van 2008 en 2009, eerder in zijn carrière op de loonlijst bij onder meer Discovery Channel, Quick Step en Vacansoleil, mikt komend seizoen voornamelijk opnieuw op voorjaarsklassiekers als de E3 Harelbeke, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, waar hij Fabian Cancellara wil bijstaan. “We hebben Stijn nodig omwille van zijn ervaring en palmares, vooral in de klassiekers“, klonk het bij sportdirecteur Dirk Demol, die Devolder in 2013 naar het team loodste. “Dit jaar zag ik Stijn veranderen in een echte ploegspeler. Met Fabian hebben we uiteraard één troefkaart in handen voor de klassiekers, Stijn kan hem zeker helpen.”

Naast Devolder verlengde ook Yaroslav Popovych zijn contract bij Trek, de 35-jarige Oekraïner rijdt in 2016 zijn vijftiende en laatste profseizoen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier