Démare wint tweede etappe in Saint-Quentin, Debusschere verstevigt leiderspositie

10/05/17 om 17:48 - Bijgewerkt om 17:47

Arnaud Démare (FDJ) heeft woensdag de tweede etappe van de 63ste Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Fransman haalde het in een massasprint van Jens Debuscherre, die door de bonificatieseconden zijn leiderspositie verstevigt.

Démare wint tweede etappe in Saint-Quentin, Debusschere verstevigt leiderspositie

© BELGA

Het waren Jonas Rickaert, de Spanjaard Ion Insausti, de Nederlander Tim Ariesen, de Italiaan Andrea Vendrame en de Fransman Alexis Gougeard die na amper vijf kilometer al voor een aanval zorgden. Bij het aansnijden van de eerste helling van de dag na 62 kilometer was hun voorsprong al opgelopen tot 6:55. Vooral de mannen van Lotto Soudal, met leider Debusschere in hun rangen, regelden het tempo in de grote groep. Bij de tweede sprint van de dag, na 76 kilometer, bedroeg de voorsprong van de leiders 7:30 en dat was meteen het teken voor de rood-witten om te gaan versnellen. Bij het ingaan van de eerste van twee plaatselijke ronden kreeg Lotto Soudal de steun van andere teams die er allen baat bij zouden hebben dat het tot een massasprint zou komen op de Boulevard Gambetta in Saint-Quentin.

Massaspurt

De vijf leiders begonnen aan de laatste 23 kilometer met een voorsprong van amper een halve minuut. Gougeard legde zich zomaar niet neer bij de zaak en trok samen met Vendrame in de aanval. De rest werd gegrepen door het peloton. Wat verderop rechtte ook Gougeard de rug en bleef Vendrame alleen over van de vroege vlucht. De Italiaan begon aan de laatste 11,5 kilometer met 17 seconden voorsprong op het peloton. Niemand slaagde er nog in de aangekondigde massaspurt te ontlopen. Daarin toonde Démare zijn suprematie door iedereen achter hem te houden. Donderdag trekken de renners van Beauvais naar Amiens voor een tocht van 152,9 kilometer. Op het programma onder andere vier beklimmingen.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!