Deelnemersveld voor 70e editie Dwars door Vlaanderen ligt vast

Redactie KW

Op woensdag 25 maart met startplaats in Roeselare en aankomst aan de verbindingsweg in Waregem is het zoeken naar de opvolger van Niki Terpstra die eventueel met zijn derde zege het record in de wacht kan slepen.

De 70e editie van Dwars door Vlaanderen kondigt zich ‘riant’ aan. “We zijn trots opnieuw dertien wereldploegen en negen pro continentale teams te mogen verwelkomen” verklaart Yvan Vanhoucke, die aan zijn vijftiende DDV toe is, als persattaché. “We behouden ons UCI-statuut ‘buiten categorie’. En de nauwe samenwerking met ‘Flanders Classics’ garandeert een wedstrijd ‘mét klasse’. Het aantal VIP-arrangementen blijft toenemen. Er is nu zelfs een ‘gastronomische formule’ waarvoor 124 personen inschreven. In de tent op de Kwaremont volgen 427 vip-supporters de koers, onderweg 94 en via Eeckhout noteren we 105 vips. Het in goede banen leiden van deze kleine ‘volksverhuizing’ en van de catering vergt van ons als organisatoren een pak werk.”

“Zeker geen makkie voor de renners”

Voor secretaris Guy Delesie heeft deze jubileum editie een dubbele betekenis want hij is reeds de helft van de uitgaven de koersdirecteur en heeft de (r)evolutie van de koers meegemaakt vanuit de eerste rij.

“Ik kwam eerder toevallig in contact met Waregem Vooruit. Vanaf 1980 mocht ik als koersdirecteur optreden. Mijn ervaring als renner gaf hierbij de doorslag. Ons parcours heeft twaalf hellingen. De wegenis op de Berendries is hersteld en daardoor wordt het parcours weer iets selectiever. Dwars door Vlaanderen is zeker geen ‘makkie’ voor de renners. Nu de vierde rit in de Tour weer over de kasseien gaat, bekijken sommige renners onze wedstrijd als een leerrijke kennismaking. Zelfs Contador vertelde me recent dat hij van plan was om bij ons te starten, maar hij heeft uiteindelijk andere verplichtingen. We zijn alvast blij met de deelname van kleppers als Quintana en Kwiatkowski. Het is uitkijken wat Niki Tepstra zal doen. Anderzijds staan ook onder meer Lars Boom, Brechel, Stijn Devolder, Lars Bak, Matthew Hayman, Edvald Boasson Hagen, Thomas Voeckler, Bjorn Leukemans, Oscar Gatto, Alessandro Petacchi en Gert Steegmans aan de start” geeft Guy Delesie nog mee.

(YVW)

>> info: www.ddvl.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier