De Tour de France trekt in 2018 weer (over de kasseien?) naar Roubaix

© BELGA
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Goed nieuws voor de (West-Vlaamse) wielerliefhebbers, want het parcours van Parijs-Roubaix staat weer min of meer op de kalender tijdens de volgende Ronde van Frankrijk.

Dat is maandag te lezen op de website van La Voix Du Nord. Op zondag 15 juli zou de Tourkaravaan voor de 9de etappe vertrekken in Compiègne, sowieso al de vaste startplaats voor de klassieker Parijs-Roubaix. De aankomst zou voor zover bekend ook in Roubaix liggen. De rit moet de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog herdenken. Of en hoeveel kasseistroken de renners voor de kiezen zullen krijgen, is uiteraard nog niet bekend.

De burgemeester van Roubaix wil voorlopig bevestigen noch ontkennen, maar organisator ASO heeft wel al een pak hotels in de regio gereserveerd. Officieel wordt het parcours van de 105e editie van de Tour pas op 17 oktober voorgesteld.

Supporters wrijven zich intussen al in de handjes voor een Tourversie van een van de populairste klassiekers, klassementsmannen met ambitie zoals Chris Froome, Tom Dumoulin en Romain Bardet voorzien al best wat kasseikilometers ter voorbereiding in hun agenda voor het voorjaar van 2018!

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier