De Kustpijl strikt Wallays, Theuns en Jans

Jelle Wallays staat zaterdag aan de start van de Kustpijl. © BELGA

WSC Heist Sportief zal zaterdag 12 september in De Kustpijl in en rond Knokke-Heist ook Jelle Wallays, Edward Theuns en Roy Jans aan de start zien verschijnen.

Start en aankomst liggen op de Zeedijk in Heist ter hoogte van De Raan. Om 13 uur weerklinkt het startschot. De renners krijgen dit jaar 200 kilometer voor de wielen geschoven. Uittredend winnaar Michael Van Staeyen en zijn Cofidis-team staan niet aan de start, maar de organisatie kon met Jelle Wallays, Edward Theuns en Roy Jans opnieuw enkele mooie namen strikken.

Jelle Wallays schreef dit voorjaar Dwars door Vlaanderen op zijn palmares. Vorig najaar was hij nog de beste in de klassieker Parijs-Tours. De andere Topsport Vlaanderen-topper Edward Theuns voert momenteel het klassement aan in de UCI Europe Tour. Theuns won dit seizoen een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van Drenthe en het puntenklassement in de Ster van Bessèges. Daarnaast behaalde hij nog een rist ereplaatsen, waaronder een tweede plek in Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs.

Roy Jans gaat op zoek naar revanche na zijn nipte nederlaag in de Brussels Cycling Classic. Vorig jaar werd Jans derde.

De renners krijgen vier grote ronden en tien lokale ronden voorgeschoteld. Als aperitiefje voor de grote jongens nemen de Junioren het tegen elkaar op in een wedstrijd over ruim 75 kilometer. De jonge renners beginnen om 13.05 uur aan hun 15 plaatselijke ronden van 5,1 kilometer.