De kijk van Klaas: “WK-selectie? Ik zou liever niet in Svens plaats zijn…”

Redactie KW

Klaas Vantornout blikt terug op het BK in Koksijde en de cross van Otegem.

Hallo allemaal!

Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de voorbije twee crossen. Op het BK in Koksijde was het gevoel zeker niet slecht, ook al liet de uitslag iets anders vermoeden. Alleen was mijn start slecht en zal het zand me gewoon nooit 100 procent goed liggen. Door mijn manke voorbereiding had ik ook niet op meer mogen hopen. Daags nadien in Otegem was het dan weer een stuk minder. Ik was helemaal niet gerecupereerd, iets wat ik al vaak meemaakte. De ouderdom, hé. Kijk, het is gewoon de waarheid. En dat is niet alleen bij mij zo. Ook jongens die nog een paar jaar jonger dan mij zijn, komen er niet meer aan te pas.

Sindsdien heb ik het rustig aan gedaan. Woensdag trok ik wel nog zowat drie en een half uur op pad met Gianni Vermeersch. Op de weg, maar we hebben zeker niet overdreven. Het is nu vooral zaak om zaterdag zo fris mogelijk aan de start in Zonnebeke te verschijnen. Vrijdagnamiddag ben ik wel nog van de partij op Velofollies. Niet ideaal als voorbereiding, maar het is wat het is. Voor de Wereldbekermanche in Nommay van zondag pas ik. 630 km voor dat type cross is me iets te veel van het goede geworden.

Of ik de week erna in Hoogerheide start, zal afhangen van mijn plaats in de UCI-ranking. Indien niet zal ik tot na het WK geen cross meer rijden. En daarna? Als je nog een beetje wil presteren, moet je een doel hebben. Dan zal dat Middelkerke moeten worden. Ik won er in het verleden al twee keer en zal daar moeten proberen om nog eens het beste van mezelf te geven. Niet gemakkelijk, want onrechtstreeks ben ik al bezig met wat vanaf 1 maart volgt. En dat is een groot vraagteken.

Volgende week maandag moet bondscoach Sven Vanthourenhout ook zijn WK-selectie bekendmaken. Ik ken Sven goed en heb hem veel succes gewenst, want een leuke taak wacht hem niet. Er zijn vijf certitudes: Wout van Aert, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en ook Kevin Pauwels, omdat hij nog derde in de UCI-stand staat. Daarnaast zijn er nog twee plaatsen met vier kandidaten: Tim Merlier, Daan Soete, Jens Adams en Quinten Hermans. Die jongens rijden alle vier op een heel hoog niveau, hé. Ik zou liever niet in Svens plaats zijn, want hij zal sowieso twee goeie crossers moeten ontgoochelen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier