“De bolletjestrui lijkt me ver weg, maar ik wil het wel geprobeerd hebben”

© BELGA
Redactie KW

Serge Pauwels finishte woensdag als negende in de eerste Alpenrit van de Tour. De renner van MTN-Qhubeka schuift nu op naar de vijftiende plaats in het klassement. “Ik had mijn beste benen van deze Tour”, sprak hij na afloop.

Sinds dinsdag is Pauwels’ echtgenote, Ine Beyen, aanwezig in de Tour en dat inspireerde de renner van MTN-Qhubeka blijkbaar om op zijn elan voort te doen. Op de rustdag verklaarde hij nog dat hij stilaan de vermoeidheid in de benen voelde, maar woensdag was daar weinig van te merken. “Ik voelde me van bij de start heel goed”, zegt hij. “En dan was het gewoon een beetje hetzelfde scenario als de voorbije dagen. Sky controleerde de wedstrijd en liet de andere renners die zich nog goed voelden en er zin in hebben wegrijden. Ik heb heel veel gegeven in die ontsnapping, onderweg ook bergpunten verzameld omdat ik dat graag wilde. Ik besef wel dat ik die trui niet kan winnen, op l’Alpe d’Huez en andere aankomsten bergop win je dubbele punten, dus die trui lijkt me ver weg, maar ik wil het wel geprobeerd hebben.” (Pauwels staat nu vierde met 40 punten, Porte is leider met 61 punten, red).

Ik ben blij dat het droog bleef

“Op de Côte d’Allos voelde ik me wat minder en daar moest ik de betere klimmers laten rijden. Daarna volgde de afdaling. Ik ben blij dat het droog bleef, want het is gevaarlijk. Dat wist ik nog van de etappe in de Dauphiné van dit jaar. Toen miste ik er een bocht, deze keer pakte ik het voorzichtig aan. Op de slotklim heb ik dan nog eens alles gegeven omdat ik hoorde dat het peloton ver zat en ik een goede zaak kon doen voor het klassement. Ik ga gewoon blijven aanvallen“, was hij duidelijk. “Profiteren van de goede vorm die ik heb en als mijn veer breekt, daar hou ik rekening mee, dan is dat maar zo. Liever ga ik strijdend ten onder.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier