22/10/15 om 21:10 - Bijgewerkt op 23/10/15 om 09:12

Dat Serge Pauwels pas vierde wordt, zegt ook veel over de kwaliteit in onze provincie

De kogel is door de kerk: Jens Debusschere is onze eerste IJzeren Briek. De uitgeweken Dadizelenaar ging na een spannende strijd Yves Lampaert, Jelle Wallays en Serge Pauwels vooraf, en kroonde zich op die manier tot de beste West-Vlaamse wegrenner van 2015. Het is duidelijk: kwaliteit, daar hoeven we ons de komende jaren in onze provincie geen zorgen om te maken.

Serge Pauwels haalde het nog mooi aan in ons telefoongesprek, twee weken geleden nadat hij door de jury van wielerkenners op één gezet werd. "Ik hoop dat ik de IJzeren Briek word, maar moet eerlijk toegeven dat dit ook te danken zal zijn aan het iets mindere seizoen van Sep Vanmarcke en Gianni Meersman." Een absolute wereldtopper, dat hebben we voorlopig niet. Maar alles daar net onder wel. Debusschere, Keukeleire, Lampaert, Vanmarcke, Waeytens en Wallays voor het klassieke werk, Meersman voor het lastigere sprintwerk en Serge Pauwels voor de grote r...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!