Danny van Poppel sprint naar de zege, Sagan blijft leider

Jens Debusschere © BELGA
Redactie KW

Danny van Poppel (Sky) heeft woensdag de vijfde rit van de Ronde van op zijn naam gezet. De 24-jarige Nederlander bleef in de sprint de Sloveen Luka Mezgec (Orica-Scott) en de Slovaak Peter Sagan (BORA-hansgrohe) voor.

Sagan blijft de algemene stand aanvoeren, voor onze landgenoot Dylan Teuns (BMC) en de Pool Rafal Majka (BORA-hansgrohe).

Vijf renners, bij wie Maxime Monfort, trokken vroeg ten aanval en diepten hun voorsprong uit tot maximaal drie minuten. Maar met de finish in zicht voerde het peloton het tempo op, en de kopgroep was eraan voor de moeite. Tejay van Garderen, een van de leiders, gaf zich echter niet zomaar gewonnen en begon aan een solo. Maar op drie kilometer van de streep slokte het uitgedund peloton ook de Amerikaan op. In de sprint trok van Poppel uiteindelijk aan het langste eind. Jens Debusschere verloor anderhalve minuut en eindigde in het peloton

De zesde en voorlaatste rit brengt de renners donderdag over 199 kilometer van Wieliczka naar Zakopane. Vrijdag staat de slotetappe van 132 kilometer op de agenda.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier