Daan Myngheer solo naar de zege in Menen Classic

Op de foto zien we v.l.n.r.: Mathias Vanholderbeke, Daan Myngheer en Dimitri Claeys. (Foto GOW)
Redactie KW

De Menen Classic, opvolger van de Memorial Noël Soetaert, met start en aankomst in de grensgemeente werd al snel in een beslissende plooi gelegd.

In de heuvelachtige streek rond Bellegem bundelden zeventien renners de krachten. Het Verandas Willems CT had met Geluwnaar Emiel Wastyn, Dimitri Claeys, Dries De Bondt, Hoogledenaar Daan Myngheer en topfavoriet Joeri Calleeuw (Zedelgem) maar liefst vijf pionnen aan boord.

Net voor het aansnijden van de plaatselijke ronden kozen Daan Mynheer en Mathias Vanholderbeke (Atom 6-Tops Antiek CT) voor de aanval. Ze werden snel bijgebeend door Dimitri Claeys en Stephen Orbie (Technics-Experza-Abrutiek CT).

Enkele renners viseerden in de achtervolgende groep het wiel van Joeri Calleeuw (onder meer Moorselenaar Kess Heytens), maar die speelde het ploegenspel correct. Toen in de slotfase Orbie voorin afhaakte, zat Vanholderbeke geïsoleerd tussen twee ploegmaats. Myngheer illustreerde het overwicht van Verandas Willems CT door solo naar de zege te rijden.

“Ik ben blij dat ik deze zege kan meepikken. Als laatstejaarsbelofte wil ik dit seizoen één en ander laten zien. Ik wil immers de deur naar het profbestaan openen.”

(GOW)

Top 10

1. Daan Myngheer

2. Mathias Vanholderbeke

3. Dimitri Claeys

4. Joeri Calleeuw

5. Emiel Wastyn

6. Kess Heytens

7. Dries De Bondt

8.Michaël Cools

9. Jordi Warlop

10. Gill Meheus

>> lees hier de volledige uitslag

Uitslag wedstrijd menen.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier