Criterium in Bavikhove krijgt meer centen en wil ook dameskoers organiseren

Redactie KW

Het driejarig contract tussen stad Harelbeke en De Velovrienden liep af in 2016. De stad gaat nu een nieuw contract aan met de Velovrienden waarbij de toelage stijgt met 3.000 euro.

“Ik ben blij dat we onze waardering voor deze organisatie kunnen uitdrukken”, stelt schepen van sport Michaël Vannieuwenhuyze (Open VLD). Er zijn wel een aantal extra voorwaarden in het contract opgenomen. “Zo moeten minstens 20 profrenners waarvan 10 renners uit een Protourploeg aan de start komen. Dit om het criterium ook de komende jaren aantrekkelijk te houden. Daarnaast blijf ik het belangrijk vinden dat de kaart van de jeugdsport wordt getrokken en aan alle Harelbeekse jeugdrenners uit de beloftencategorie de mogelijkheid te bieden om in eigen stad samen te kunnen fietsen met de profrenners”, aldus de schepen.

“De belangrijkste voorwaarden in het contract zijn dat we de garantie krijgen dat het criterium ook de volgende jaren gratis blijft en dat elke Bavikhoofse vereniging de kans krijgt om op het parcours gratis een (drank)stand te plaatsen.” Daarnaast werd in het contract ook een clausule voor dameswielrennen voorzien. “Door deze mogelijkheid in het contract te op te nemen, bieden we de organisatie de kans om ook in te zetten op een dameskoers.”

De Velovrienden hebben intussen de intentie bevestigd om in 2018 of 2019 een dameswedstrijd te organiseren.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier