Chris Froome kan niet winnen op Natourcriterium Roeselare

© VDB
Redactie KW

Met meer dan 25.000 toeschouwers liep het centrum van Roeselare helemaal vol voor de zesde editie van het Natourcriterium.

Het Natourcriterium in Roeselare had onder meer gele truidrager Christopher Froome en witte trui Nairo Quintana, ritwinnaar Alexis Vuillermoz, Thomas De Gendt, Serge Pauwels en Julien Vermote aan de startlijn. Een sterke deelneemerslijst voor de zesde editie, georganiseerd door vzw Roeselare Koerst. Voorzitter Björn Gevaert is alvast tevreden. “Het was al een erg goede zet dat we Christopher Froome konden strikken, maar ik droomde ook van Quintana in Roeselare. Uiteindelijk is het ons gelukt. Meer kon ik als voorzitter niet wensen”, glundert hij. “Quintana én de zon. De reacties van de mensen zijn ook zeer goed.”

Chris Froome kan niet winnen op Natourcriterium Roeselare

Belgisch kampioen Preben Van Hecke won de inluidende tijdrit over één ronde. Van Hecke legde het traject af in 2:47. Net één seconde sneller dan David Boucher. Thomas De Gendt eigende zich de derde plaats toe.

Het criterium werd iets later dan voorzien op gang geschoten. Op de eerste rij mochten onder andere Christopher Froome, Nairo Quintana, Alexis Vuillermoz en Preben Van Hecke postvatten. Zij lieten zich het applaus van het talrijk opgekomen publiek welgevallen. Het eerste wedstrijduur werd gekenmerkt door een rits uitvalspogingen, zonder succes evenwel. Daarna ging David Boucher even aan de boom schudden. Hij kreeg vier man in steun en zij begonnen ronde per ronde hun voorsprong uit te bouwen. Op een gegeven moment reden de vijf leiders zowat één minuut voor de grote groep uit.

Daarin werd plots fel jacht gemaakt op de vluchters en op tien ronden van het einde smolt alles samen. Met nog 8 kilometer te rijden sloegen Jens Debusschere en Julien Vermote de handen in elkaar, maar de West-Vlamingen kregen eveneens geen vrijgeleide. Na nog een poging van Preben Van Hecke, ging Froome aan de haal met Pauwels en Quintana. De nummer twee van de Tour de France bleek de beste sprinter van het trio.

(MM/Foto’s JB/BV)

De top 10

1. Nairo Quintana (Col)

2. Christopher Froome (GBr) op 0:02

3. Serge Pauwels

4. Jens Debusschere 0:11

5. Preben Van Hecke

6. Thomas De Gendt

7. Julien Vermote

8. Alexis Vuillermoz (Fra)

9. Wouter Poels (Ned)

10. Bert Van Lerberghe

Klik hieronder voor de volledige uitslag

Natour Roeselare.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier