Céleste Wybaillie, vriendin van Piet Allegaert: “Valentijn? Voor ons is het elke dag Valentijn”

Tom Vandenbussche

Céleste, stel jezelf eens voor.

“Ik ben Céleste Wybaillie, 22 jaar en woon in Roeselare. Ik werk als ergotherapeute in Brugge bij vzw De Kade, waar we revalidatie op maat aanbieden voor jongeren met een visuele beperking. Ik leer hen het brailleschrift aan, stoklooptechnieken… In mijn vrije tijd doe ik aan yoga.”

Hoe werden Piet en jij een koppel?

“Dat is een beetje een grappig verhaal. We hebben in het middelbaar twee jaar in dezelfde klas en in de lessen wiskunde naast elkaar gezeten. Daar is een sterke band uit ontstaan en toen we in Gent gingen studeren, zijn we een koppel geworden. Intussen zijn we dat al drie jaar.”

Ik kijk er altijd naar uit om zijn stem te horen

Wat zijn de voor- en nadelen van een relatie met een wielrenner?

“Je ziet elkaar in bepaalde periodes heel weinig. Dat vind ik niet altijd leuk, zeker niet als ik alleen naar een familie- of trouwfeest moet. Maar het went. Als hij weg is, plan ik mijn agenda altijd vol door met vriendinnen of collega’s af te spreken, maar als hij terug is, is het helemaal Piet-tijd en gaan we vaak uit eten. Ik ben heel fier op hem dat hij zo doorzet als wielrenner. Ik kijk daar echt naar op.”

Piet is als profrenner niet vaak thuis. Hoe houden jullie contact?

“Elke ochtend en avond sturen we een bericht via Whats-App en als ik veel te vertellen heb, bel ik hem gewoon op. Ik kijk er altijd naar uit om zijn stem te horen.”

Vieren jullie Valentijn? En zo ja, hoe?

“Om eerlijk te zijn: neen. Sowieso gaan we vaak uit eten en vertellen we veel. Voor ons is het elke dag Valentijn.”

Wat wens je Piet dit seizoen toe?

“Ik hoop dat hij een jaar zonder pech kan doormaken en zijn carrière verder kan opbouwen zoals hij het zou willen. Het is wel jammer dat zijn ploeg dit seizoen Paris-Roubaix niet mag rijden. Daar keek hij echt naar uit…”