Cancellara wint de Ronde van Vlaanderen, Vanmarcke wordt derde

© Winst voor Cancellara, met Vanmarcke in de achtergrond. (Foto Belga)
Redactie KW

Sep Vanmarcke kon als enige de Zwitser volgen op de Oude Kwaremont, maar strandde in de sprint op plaats drie.

De Ronde van Vlaanderen werd dit jaar gekenmerkt door een heleboel valpartijen. Een van de voornaamste slachtoffers daarbij was Stijn Devolder. De Belgische kampioen leek in supervorm, maar viel tot tweemaal toe en was uitgeschakeld.

Het was 244 kilometer wachten tot de grote tenoren zich in de strijd wilden mengen. De Zwitserse topfavoriet Fabian Cancellara versnelde op de Oude Kwaremont en enkel Waregemnaar Sep Vanmarcke kon hem volgen, net als in Parijs-Roubaix vorig jaar. De twee gingen vol door, andere favorieten zoals Peter Sagan en Tom Boonen waren niet meer bij machte om het gat te dichten.

Vanmarcke sprint naar plaats drie

Greg Van Avermaet had samen met Stijn Vandenbergh, man van de streek en ploegmaat van Boonen, geanticipeerd en zag het sterke duo steeds dichterbij komen. De slotfase was een nagelbijter waarbij het aanvallen regende, maar het viertal ging samen naar de finish. In de sprint had Fabian Cancellara nog het meeste kracht in de benen en zo won de Zwitser zijn derde Ronde. Van Avermaet werd tweede, Sep Vanmarcke mocht als derde mee op het podium. Stijn Vandenbergh, die deze week vader werd, kon zijn week net niet bekronen met een podiumplaats.

(AD)

Top tien:

1. Fabian Cancellara

2. Greg Van Avermaet

3. Sep Vanmarcke

4. Stijn Vandenbergh

5. Alexander Kristoff

6. Niki Terpstra

7. Tom Boonen

8. Geraint Thomas

9. Björn Leukemans

10. Sebastian Langeveld

Volledige uitslag:

VolledigeUitslagRVV.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier