Buikgriep velt Stijn Devolder aan vooravond van openingsweekend

© BELGA
Redactie KW

De kans dat Stijn Devolder zaterdag aan de start verschijnt van de openingsklassieker de Omloop Het Nieuwsblad is miniem.

Stijn Devolder kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag plots af te rekenen met buikgriep en zegde meteen af voor de groepsverkenning met zijn team Trek-Segafredo woensdagmiddag.

“Wij hebben vandaag met slechts vijf renners de Omloop Het Nieuwsblad verkend”, zegt sportdirecteur Dirk Demol. “Ik kreeg deze ochtend een telefoontje van Stijn dat hij ziek was en geveld is door buikgriep. De kans dat hij alsnog aan de start zal verschijnen van de Omloop is bijzonder klein. Misschien kan hij starten in Kuurne, maar dat moeten wij nog eens bekijken. Nu al een vervanger aanduiden wil ik niet. Ik wacht af tot vrijdag voor ik de definitieve selectie ga vrijgeven.”

“We reden vandaag met Jasper Stuyven, Edward Theuns, Boy Van Poppel, Giacomo Nizzolo en Marco Coledan zo’n goeie 100 kilometer. Wij begonnen eraan in Brakel, voor de Valkenberg, en trokken door tot de nieuwe finish in Gent. We hebben enkele nieuwe wielen uitgetest op het parcours. Ook de bandenspanning werd gewikt en gewogen. Niet onbelangrijk in koersen zoals een Omloop Het Nieuwsblad”, aldus Demol.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier