Brugs N-VA-fractieleider Ann Soete: "Alsof we Heilige Bloedprocessie verliezen"

17/06/16 om 12:19 - Bijgewerkt om 12:19

Ann Soete, fractieleider van N-VA in de Brugse gemeenteraad en Vlaams parlementslid, vindt het verlies van de Ronde betreurenswaardig.

Brugs N-VA-fractieleider Ann Soete: "Alsof we Heilige Bloedprocessie verliezen"

"Bart De Wever heeft de Ronde niet afgepakt. Vandenhaute kwam zelf naar Antwerpen," klinkt het bij N-VA Brugge. © BELGA

Soete focust in de gemeenteraad vaak op het toerisme-topic. "Het is een uitermate spijtige zaak dat Brugge die startplaats kwijt zijn. Niet alleen voor de wielerfanaten. Het is een aderlating voor de Brugse lokale economie. Het Rondeweekend was het topweekend van het jaar. Alle hotels, restaurants en café zaten bomvol bij de start van de ronde. Mensen die enkele dagen in Brugge verblijven, kopen ook iets in Brugge, dus ook de winkeliers zijn getroffen."

"Het iq trouwens ook een verlies voor het herhaaltoerisme. Veel mensen trekken naar een stad omwille van een specifieke gelegenheid en keren terug als ze die stad leuk vinden. 't Is alsof wij de Heilig Bleopdprocessie verliezen. De Ronde was uiteraard een hoogdag voor Bruge. Er spelen natuurlijk financiële belangen bij de organisatie."

Op voorhand had het Brugs stadsbestuur volgens Ann Soete grotere inspanningen moeten leveren om de Ronde in Brugge te houden. "Het bestuur had niet mogen wachten tot het contract afgelopen was om het open te breken. Brugge moest alles uit de kast halen: niet alleen een verhoging van het startgeld, maar ook meer zaken aanbieden die faciliteren. Ik heb echt de indruk dat het huidig stadsbestuur niet de vereiste commerciële inslag heeft om over zoiets te onderhandelen. Men onderschat de economisch impact."

Delen

"BDW heeft Ronde niet afgepakt"

Op de stelling dat het haar partijvoorzitter Bart De Wever is, die de Ronde heeft afgepakt, reageert Ann Soete resoluut. "Neen, Bart Dewever heeft mij formeel bevestigd dat Wouter Vandenhaute zelf naar Antwerpen gegaan is en contact opgenomen heeft met Antwerpen. Het is niet mijn partijvoorzitter die Ronde afgesnoept heeft van de Brugse burgemeester."

"Als iemand komt en hij doet je een mooie aanbieding, is het normaal dat je daarop ingaat. Het is niet de startprijs, die 100.000 euro meer is dan Brugge dit jaar betaalt heeft, die de doorslag heeft gegeven. De organisatoren krijgen in Antwerpen meer faciliteiten dan hier in Brugge. Dat gaat over het aanbieden van VIP-pakketten langs de route, ontvangst voor Vips. Alles draait om geld en faciliteiten, ook voetbal, de Olympische spelen en het wielrennen." (SVK)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!