Brugge blikt vooruit naar de Ronde en stelt eigen wieleroutfits voor

(Foto ON)
Redactie KW

De trofeeën van de Ronde van Vlaanderen 2014 werden maandagvoormiddag bekend gemaakt in het Brugse stadhuis.

Voor het twintigste jaar op rij mocht de Oostduinkerkse kunstenaar Fernand Vanderplancke de twee trofeeën – zowel voor de mannelijke als vrouwelijke winnaar van de Ronde – ontwerpen. Hij creëerde opnieuw twee bronzen beelden. “Een beeld weegt al snel 4 kilogram en geeft de stijl, houding en robuustheid van de renners weer”, vertelt de kunstenaar, die drie maanden bezig is geweest met het ontwikkelen van de kunstwerken.

150.000 euro

Wim Van Herreweghe van Flanders Classics, de organisator van de Ronde, beklemtoonde de vlekkeloze samenwerking tussen de stad Brugge en de Ronde. “Als er iets goed is, waarom moet je het dan veranderen?” De start van de Ronde kost de stad dit jaar 150.000 euro. In ruil krijgt Brugge een grote nationale en internationale exposure. “Steeds meer betrekken we in onze communicatie de toeristische troeven van Brugge. In al onze communicatie naar de internationale pers, stoppen we een bijlage waarbij we meer dan de Markt in beeld brengen. Ook in de videobeelden, die aan de internationale pers ter beschikking wordt gesteld, zullen steeds meer beelden van Brugge als toerismestad – met onder meer beelden van de Vissemarkt, ‘t Zand, het Begijnhof…. – steken.”

Wieleroutfit

Brugge springt mee op de kar van de komende wielergekte én city marketing. In navolging van de Brugse pin, biedt de stad nu een wieleroutfit van de stad aan. De gewezen Brugse Miss België Cilou Annys, de Brugse wielercommentator bij de VRT Renaat Schotte en Maurice Engelen van Pragha Khan – die daags voor de Ronde een gratis optreden brengt op het startpodium – showden de outfits tijdens de persconferentie. “Voor 75 euro kunnen de liefhebbers vanaf nu een volledige koersoutfit – shirt en broekje – van Brugge kopen”, vertelt schepen van Sport Annick Lambrecht. “Wie voor 2 april een outfit aanschaft, maakt kans om op het podium te staan of op een van de vijftien viparrangementen. Op 29 maart organiseren we een wielertocht van 40 kilometer in en rondom Brugge. Uiteraard zouden we graag zoveel mogelijk Bruggelingen in de outfit van WTC Brugge – noem het gerust maar zo – zien.”

(ON)

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier