Bredene is zondag uitvalsbasis voor tweede editie BK strandrace

Ronny Degryse van TeamBeauFort samen met zoon Nick, die vorig jaar het BK won bij de nieuwelingen. © (foto MF)
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Op zondag 18 december vindt de tweede editie van het BK strandrace plaats in Bredene.

Vorig jaar vond de eerste editie van het BK strandrace plaats in een organisatie van Urbano-Thijs CT via Filip De Keyser. Dit jaar is de wedstrijd in handen van TeamBeauFort, een ploeg die voornamelijk bij de Onafhankelijke Vlaamse Wielerfederatie OVWF rijdt. “Timothy Dupont fungeert als blikvanger op de affiche, maar past voor de wedstrijd omdat hij op stage is”, klinkt het bij Ronny Degryse, bestuurslid bij TeamBeauFort.

Toprenners aan de start

“Van Sport Vlaanderen-Baloise verwachten we een zestal renners aan de start. Vorig jaar werd Bert Van Lerberghe nationaal kampioen, hij zal zijn titel komen verdedigen. Ook Grace Verbeke komt haar trui verdedigen. Verder krijgen we vermoedelijk profs Maxime Farazijn en Jarl Salomein aan de start. Laurens De Vreese en Davy Commeyne zijn ook kandidaat om deel te nemen. Na de wedstrijd zullen er in totaal 16 verschillende podia zijn”, zegt Ronny .

Foto’s van 2015 gezocht

Nick, de zoon van Ronny, won vorig jaar de eerste editie van het BK strandrace bij de nieuwelingen. Dit jaar staat hij aan de start bij de junioren. “Dat is inderdaad speciaal. Het zou super zijn mocht Nick opnieuw de titel pakken. De dag zelf zal ik zijn wedstrijd moeilijk kunnen volgen, maar ik zal zorgen dat ik dit jaar zijn aankomst kan zien. Vorig jaar won Briek Beuselinck bij de juniores. De race voor de elite was toen nog bezig. Zijn vader nam toen een foto van hem. Mocht iemand een foto hebben van de finish van Nick, dan mag je ons die altijd bezorgen.”

Mario Popelier van TeamBeauFort.
Mario Popelier van TeamBeauFort.© (foto MF)

Thuismatch voor vader en zoon

Het BK is dit jaar in de achtertuin van Nick en Ronny. “Parcourskennis speelt altijd in het voordeel. Iedereen met ambitie komt hier verkennen. Dit jaar liggen de golfbrekers erg slecht. We zouden de organisatie van het BK trouwens nooit kunnen doen zonder het gemeentebestuur. TeamBeauFort is Bredene erg dankbaar”, aldus nog Ronny Degryse, bestuurslid bij TeamBeauFort.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier