Bredene-Handzame Classic stapt uit Napoleon Games Cycling Cup

Dit jaar ging de eindzege naar de Noor Kristoffer Halvorsen. © BELGA
Redactie KW

Nadat de wedstrijd Bredene-Handzame Classic dit jaar de promotie maakte naar eendagskoers buiten categorie, beslisten de organisatoren om uit de Napoleon Games Cycling Cup te stappen.

“Wij willen zo uit de schaduw treden van de historische klassiekers. Daarom hebben onze partners, Handzame en Bredene, besloten om enkele duidelijke ingrepen te verrichten. Vooreerst werd alles in het werk gesteld om de promotie te bemachtigen. Ten tweede werd gekozen voor een eigen uitwerking zonder medezeggenschap van buitenaf”, stelt organisator Bert Pattyn. “Tot op heden was de samenwerking met de NGCC een evolutie in de positieve richting, maar wordt deze misschien in de toekomst een beperking. Vandaar is er in onderling akkoord uit elkaar gegaan, al voor de editie van 2018 op 16 maart.”

“De uitwerking van de wedstrijd zal de nodige aanpassingen bevatten om de status van ‘eendagskoers buiten categorie’ alle eer aan te doen. Dit door bijvoorbeeld een betere invulling van ploegen en bijhorende renners en ook het parcours wordt drastisch aangepast. De aanwezigheid van betere professionele teams brengt de internationale uitstraling te goede”, geeft Bert Pattyn mee. De achtste editie van de Bredene-Handzame Classic heeft plaats op vrijdag 16 maart. Dit jaar ging de eindzege er naar de Noor Kristoffer Halvorsen. Hij haalde het toen in een sprint van de Brit Adam Blythe en Kenny Dehaes.