Bob Jungels reed Lampaert in Roubaix op drie minuten

In
Tom Vandenbussche

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 9: Bob Jungels.

Wist u dat …

… Jungels als aspirant geklopt werd door de kleinzoon van Germain Derycke? Op zondag 14 augustus 2005 werd hij tiende bij de 13-jarige aspiranten in Rhisnes, waar Aalbekenaar Gilles Derycke de sprint won. Matthijs Allegaert uit Moorslede werd vijfde, Axel De Corte uit Ruiselede 14de.

… Jungels als junior in 2009 vaak Dieter Bouvry in de kopgroep tegenkwam? Dat was zo in de GP Bati-Metallo in Pommeroeul en de Keizer der Juniores, waar hij de openingsrit in Handzame won voor drie West-Vlamingen, Ludwig Verstraete, Bouvry en Daan Myngheer. Jungels won daags nadien ook de tijdrit in Wulpen voor Jens Vandenbogaerde en Dylan van Baarle en werd eindwinnaar voor Oscar Riesebeek en Bouvry.

Bob Jungels reed Lampaert in Roubaix op drie minuten

Bob Jungels reed Lampaert in Roubaix op drie minuten

… Jungels Paris-Roubaix voor beloften won met bijna drie minuten voorsprong op Yves Lampaert? Louis Verhelst werd vijfde. In deze Tour zal Lampaert bij Quick.Step, zes jaar na datum, in dienst rijden van Jungels.

… Jungels al zijn hele profcarrière door West-Vlamingen omringd wordt? In 2013 bij RadioShack-Leopard met Stijn Devolder en ploegleider Dirk Demol, in 2014 en 2015 bij Trek met Devolder, Kristof Vandewalle en Demol, en sinds 2016 bij Quick.Step met Tim Declercq, Yves Lampaert, Nikolas Maes, Gianni Meersman, Guilaume Van Keirsbulck, Julien Vermote, CEO Patrick Lefevere en mensen uit de omkadering. Met Lampaert en Vermote werd Jungels in 2016 wereldkampioen ploegentijdrijden in Doha.