BK veldrijden in 2017 in Hooglede, in 2018 in Koksijde

Sven Nys op training voor het WK van 2007 in Hooglede. (Foto a-RN) © Sven Nys op training voor het WK van 2007 in Hooglede. (Foto a-RN) KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In Hooglede geraken ze het organiseren van Belgische kampioenschappen maar niet beu.

De gemeente, meervoudig decor van kampioenschappen op de weg en in het veld, ontvangt in 2017 het BK veldrijden. Dat meldt de website Cyclo-cross.info. Hooglede neemt de organisatie over van Merelbeke dat verstek geeft.

Een gebrek aan ambitie kan je de organisatoren in Hooglede niet verwijten. De West-Vlamingen hebben op de weg de voorbije jaren – mét succes – BK’s voor zo goed als alle categorieën en een Europees kampioenschap op stapel gezet, en staan straks op 1 mei in voor het nationaal kampioenschap tdijrijden. De organisatie van een WK op de weg blijft de natte droom van organisator Rik Debeaussaert.

In 2018 in Koksijde

In 2007 was er al het WK veldrijden, in 2012 volgde het BK cyclocross. Nu zal opnieuw vijf jaar later – in 2017 dus – BK veldrijden organiseren. Hooglede neemt de rol over van Merelbeke, de Oost-Vlaamse gemeente die oorspronkelijk de organisatie van het BK 2017 kreeg toegewezen maar dat later opnieuw liet schieten. Hooglede haalde het van een hele rist kandidaat-overnemers.

Met de toekenning staan de locaties van de vier volgende Belgische kampioenschappen veldrijden vast: het Oost-Vlaamse Erpe-Mere organiseert in 2015, het Antwerpse Lille in 2016, Hooglede dus in 2017 en kustgemeente Koksijde in 2018.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier