Birger Rosseeuw start voor eigen volk in Kuurne

Redactie KW

Na lang wachten is het wielerseizoen weer begonnen, zo ook voor tweedejaarsjunior Birger Rosseeuw. Zondag mag hij met de Molenspurters Meulebeke aan Kuurne-Brussel-Kuurne deelnemen, een echte thuiskoers voor hem.

“Natuurlijk sta ik te popelen. Vorig seizoen had ik niet het geluk de kans te krijgen om deel te nemen, maar dit jaar gelukkig wel. Ik heb het parcours al een paar keer verkend en aan lastigheid zal het zeker niet ontbreken. Ik denk dat de koers voor mezelf geslaagd zal zijn als ik met het peloton in Kuurne aankom, al zal dat nog niet vanzelfsprekend zijn. Er zitten een aantal verraderlijke kasseistroken en nijdige hellingen in de omloop die je serieus kunt onderschatten. Als ik goed voorbij de kasseistrook van de Varent in Kaster geraak, zit ik volgens mij min of meer safe, al kan er uiteindelijk overal nog iets gebeuren. Veel zal natuurlijk afhangen van de weersomstandigheden. Als er veel wind is en het regent, kun je gemakkelijk al voor de eerste helling in de problemen geraken. Is het daarentegen mooi weer en waait het bijna niet, wordt het al een stuk gemakkelijker.”

Nog iets beter doen

Dit seizoen heeft Birger al één koers achter de rug, namelijk het clubkampioenschap in Meulebeke. “Dat was niet zo goed, maar uit ervaring weet ik dat een clubkampioenschap geen referentie is voor de rest van het seizoen. Het is een parcours waarop een beetje wind al een redelijk grote rol kan spelen. Als je dan iets te ver achteraan zit, kun je snel in de problemen geraken.”

“Ik denk dat de koers voor mezelf geslaagd zal zijn als ik met het peloton in Kuurne aankom”

Dit seizoen hoopt de Kuurnenaar het nog iets beter te doen dan in 2017, hoewel hij al bij al niet echt kon klagen. “Ik kon een aantal keer proeven van een grote koers, zoals de Johan Museeuw Classic in Gistel waar ik als 74ste finishte. Ik werd ook derde in het criterium in Zwevezele, wat toch wel een mooie dag was.” Dit jaar kijkt Birger vooral uit naar de grote koersen, zoals Kuurne-Brussel-Kuurne, de Ster der Vlaamse Ardennen, de provinciale en Belgische kampioenschappen, testtijdritten… “En als het kan, zou ik graag weer aan de start staan in het criterium in Zwevezele, al is dat wellicht een beetje bijgeloof“, voegt de leerling economie-wiskunde aan het Spes Nostra Instituut in Kuurne aan zijn verhaal toe. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier