Binck Bank Tour komt voor de tiende keer aan in Ardooie

Vorig jaar won wereldkampioen Peter Sagan in Ardooie. © BELGA
Redactie KW

De Eneco Tour is dit jaar aan een naamswijziging toe. Door een wijziging in de sponsoring wordt het vanaf nu de Binck Bank Tour, maar voor Ardooie blijft dit wielerevenement een sportieve hoogdag.

De gemeente Ardooie tast nog eens diep in de geldbeugel om voor de tiende keer een aankomst te organiseren. De afspraak wordt gemaakt op woensdag 9 augustus. Als de renners in de Stationsstraat hun bijna traditioneel spurtje plaatsen, hebben zij de derde rit achter de rug. Die rit start in Blankenberge. Omstreeks 15.30 uur komen de renners via de Lichterveldsestraat Ardooie binnen. Dan hebben ze nog vijftig kilometer te fietsen. De rit verloopt via de Lichterveldsestraat en de Tieltsestraat. Dan is er een stukje Pittem langs de Brugsesteenweg tot aan de Meulebeeksestraat.

Via de Oostlaan komt men via de Beverensestraat naar de Markt en de Stationstraat. Er is een eerste doortocht om dan via de Melkerijstraat en de Hogeschuurstraat in de Pittemsestraat te komen. Zo komt men weer op het lokaal circuit met een tweede passage aan de aankomst en dan is er nog één ronde te gaan. Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii zijn de wielergasten. Naast de geldprijzen zijn er drie Ardooise producten in de prijzenpot: een pet, een wandelstok en een retro fiets, allemaal van lokale makelij.

(JM)